Sunday, 20 January 2013

Jom Hias Blog !!

Mari dekat mari dekat ! meh sini meh, kita hias blog kita santekk santekkk. Aku tak buat tutorial  sebab aku tak pandai. Tapi, dengan adanya blogger-blogger yang rajin, pandai, kreatif semua ni boleh lah jugak aku hias blog aku ni sikit-sikit ikut tutorial diorang.

Berikut adalah tutorial yang boleh kita jadikan sebagai rujukan. =)










  • Tutorial 1 : Membuat Scroll Box 
  1. Cara Lyssa Faizureen
  2. Cara Rina Supian
  3. Cara Cik Nurfarah
  • Tutorial 2 : Membuat Welcome Blog
  • Tutorial 3 : Title Blog Bergerak
  1. Cara Aisyah - My Storyline
  2. Cara Eisya Kamal
  3. Cara Farah Izzaty
  4. Cara Cik Nurfarah
  • Tutorial 4 : Buat Menu Tab
  1. Cara Maisarah - Bingkisan Hati
  2. Cara Azhafizah
  3. Cara Cik Nurfarah
  4. Cara Cik Dil - Kerana Manisnya Epal
  • Tutorial 5 : Dividers Di Setiap Entry
  1. Cara Misshy Innz - Diari Budak Malas
  2. Cara Lyssa Faizureen
  3. Cara Cik Wany
  • Tutorial 6 : Mencantikkan Kotak Komen
  1. Cara Pija Alexa
  2. Cara Syafeika Edora
  3. Cara Cik Meya Teyo

  • Tutorial 7 : Membuat Header Transparent
  1. Cara Nadhratul
  2. Cara Azza
  3. Cara FizGraphic
  4. Cara Miszathirah

  • Tutorial 8 : Note Dibawah Setiap Entri
  1. Cara Senah Glamour
  2. Cara Fatin Hazwani
  3. Cara Budak Kenit
  4. Cara The Tutobies
  • Tutorial 9 : Pages Number Pada Blog
  1. Cara The Kaki Wayang
  2. Cara Coretan Sunthree
  3. Cara B-digg
  • Tutorial 10 : Tukar Perkataan Comment Kepada Icon Comel
  1. Cara Izara
  2. Cara Arezayreen
  3. Cara Cik Nurfarah
  4. Cara Cik Elyana
  • Tutorial 11 : Background Berbeza Antara Admin Dan Pembaca
  1. Cara Arezayreen
  2. Cara Cik Nurfarah
  3. Cara Nurfuzie




















11 comments:

  1. wah baguslah dah pandai hias blog sendiri

    ReplyDelete
  2. tenkiu bagi link..jemput la singgah kat blog saya http://akuberjiwapink.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Berguna sangat,saya baru belajar mengendalikan blog untuk projek pendidikan Universiti Malaya. Boleh follow blog kami http://1edumas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Klik link kat bawah korang akan tahu cara dapat duit tanpa modal. senang gile! http://myinvitepay.com/?ref=279568

    ReplyDelete
  5. Uishhhh hebat ada nama saya..Thanks.baru belajar..

    ReplyDelete
  6. Okay ini sangat berguna. Hiks, marilah baca blog saya akidrouffescha.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. follow me an advance! http://thebobots.blogspot.my/

    ReplyDelete
  8. Membantu sis posting nie, tq.!! masih bertatih lagi dalam dunia blog

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda yang membina atau tak membina nye pun adoi kat sini yer.. peaceee ! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...