Sunday, 20 January 2013

Jom Hias Blog !!

Mari dekat mari dekat ! meh sini meh, kita hias blog kita santekk santekkk. Aku tak buat tutorial  sebab aku tak pandai. Tapi, dengan adanya blogger-blogger yang rajin, pandai, kreatif semua ni boleh lah jugak aku hias blog aku ni sikit-sikit ikut tutorial diorang.

Berikut adalah tutorial yang boleh kita jadikan sebagai rujukan. =)










  • Tutorial 1 : Membuat Scroll Box 
  1. Cara Lyssa Faizureen
  2. Cara Rina Supian
  3. Cara Cik Nurfarah
  • Tutorial 2 : Membuat Welcome Blog
  • Tutorial 3 : Title Blog Bergerak
  1. Cara Aisyah - My Storyline
  2. Cara Eisya Kamal
  3. Cara Farah Izzaty
  4. Cara Cik Nurfarah
  • Tutorial 4 : Buat Menu Tab
  1. Cara Maisarah - Bingkisan Hati
  2. Cara Azhafizah
  3. Cara Cik Nurfarah
  4. Cara Cik Dil - Kerana Manisnya Epal
  • Tutorial 5 : Dividers Di Setiap Entry
  1. Cara Misshy Innz - Diari Budak Malas
  2. Cara Lyssa Faizureen
  3. Cara Cik Wany
  • Tutorial 6 : Mencantikkan Kotak Komen
  1. Cara Pija Alexa
  2. Cara Syafeika Edora
  3. Cara Cik Meya Teyo

  • Tutorial 7 : Membuat Header Transparent
  1. Cara Nadhratul
  2. Cara Azza
  3. Cara FizGraphic
  4. Cara Miszathirah

  • Tutorial 8 : Note Dibawah Setiap Entri
  1. Cara Senah Glamour
  2. Cara Fatin Hazwani
  3. Cara Budak Kenit
  4. Cara The Tutobies
  • Tutorial 9 : Pages Number Pada Blog
  1. Cara The Kaki Wayang
  2. Cara Coretan Sunthree
  3. Cara B-digg
  • Tutorial 10 : Tukar Perkataan Comment Kepada Icon Comel
  1. Cara Izara
  2. Cara Arezayreen
  3. Cara Cik Nurfarah
  4. Cara Cik Elyana
  • Tutorial 11 : Background Berbeza Antara Admin Dan Pembaca
  1. Cara Arezayreen
  2. Cara Cik Nurfarah
  3. Cara Nurfuzie




















12 comments:

  1. wah baguslah dah pandai hias blog sendiri

    ReplyDelete
  2. tenkiu bagi link..jemput la singgah kat blog saya http://akuberjiwapink.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Berguna sangat,saya baru belajar mengendalikan blog untuk projek pendidikan Universiti Malaya. Boleh follow blog kami http://1edumas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Klik link kat bawah korang akan tahu cara dapat duit tanpa modal. senang gile! http://myinvitepay.com/?ref=279568

    ReplyDelete
  5. Uishhhh hebat ada nama saya..Thanks.baru belajar..

    ReplyDelete
  6. Okay ini sangat berguna. Hiks, marilah baca blog saya akidrouffescha.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. follow me an advance! http://thebobots.blogspot.my/

    ReplyDelete
  8. Membantu sis posting nie, tq.!! masih bertatih lagi dalam dunia blog

    ReplyDelete
  9. Saya masih lagi tak faham...kene gune laptop atau komputer ke?...saya nk blog saya jadi mcm ada gambar saya kat atas tu mcm mane?...atau pon nama saya tapi ade kotak,ade hias2...mcm mane?

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda yang membina atau tak membina nye pun adoi kat sini yer.. peaceee ! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...